Vormen

In een omgeving waar grote bomen niet op hun plaats zijn, bieden vormbomen wel mogelijkheden. Laat u niet afschrikken door het werk. Bij een goed gevormde boom is een snoeibeurt per jaar voldoende. Tuinliefhebbers met groene vingers kunnen mits enkele tips deze klus zelf  klaren en genieten zo nog meer van hun vormbomen.

Onze meest gebruikte afmetingen

Tips over snoeien

Hieronder enkele van onze vormen met hun toepassingen. Leibomen kunnen op een beperkte ruimte groeien. Soms is een halve meter voldoende voor het vormen van een groen scherm. Leibomen zijn als hagen: ze zetten lijnen in gebouwen of bestrating door, wat het ontwerp ten goede komt. Leibomen kunnen in de zomer als natuurlijke zonnewering fungeren, en in de winter kan het zonlicht er toch doorheen.

Dakvormen brengen schaduw en kunnen een parasol op het terras vervangen. Verschillende dakvormen naast elkaar vormen een mooie doorgang of een laagblijvend bladerdak.‚Äč

Dakvormen brengen schaduw en kunnen een parasol op het terras vervangen. Verschillende dakvormen naast elkaar vormen een mooie doorgang of een laagblijvend bladerdak. Leifruit kan een muur mooi verfraaien.
scherm vormen Boog vormen plateau vormen
Uw privacy wordt het best gegarandeerd bij het gebruik van schermen. Een doorgang naar je tuin kan gecreëerd worden met een of meerdere boogvormen. Een plateauvorm in een tuin, trekt meteen de aandacht.